Smart Office otvorio novu poslovnicu u Zagrebu - Smart Office Banja Luka

Smart Office otvorio novu poslovnicu u Zagrebu

Smart Office Banja Luka

Proteklog vikenda, najavljena saradnja sa partnerima iz Zagreba je i svečano ozvaničena. U žiži glavnog grada Hrvatske, otvorena je nova poslovnica Smart Office-a, koja će, pored redovnih usluga, djelovati i kao regionalni centar coworking industrije.
 

Ili možda pak ne?


Dvadeset i prvog novembra, na Facebook stranici Smart Office Coworking BL je objavljen vizual koji prikazuje brendiran objekat u znanom dijelu grada Zagreba, u “najzagrebačkijoj” ulici Zagreba - Ilici. Objava je regularno sponzorisana, kako na Facebooku, tako i na Instagramu, a zajednica na društvenim mrežama je regularno lajkovima odreagovala. U inboksu i u komentarima su se pojavile riječi hvale, a poznanici i prijatelji naše ekipe su htjeli da znaju više, jer im je bilo kristalno jasno da se nešto mnogo dobro zbiva.


I baš niko nije ni posumnjao u istinitost najavljene saradnje. Niti jedna jedina osoba. A i zašto bi?
 
Zašto bi bilo ko preispitivao istinitost jedne ovakve objave? Ne zvuči nerealno, zar ne?
 
A tu je i fotografija kao dokaz.
 
Uz to, racionalnom umu 21. vijeka je odveć jasno da su društvene mreže postale novi vijesnici i dnevnici te vrlo dobro znaju da “što se nije desilo na društvenim mrežama, nema šanse da se desilo u mreži stvarnosti”. Osporavati ulogu ovog kanala komunikacije bi bilo apsurdno, ali bi zaista bilo i te kako poželjno kada bismo više preispitivali poruke koje nam se plasiraju putem njega. Bile one od političkog, kulturološkog ili društvenog značaja.
 
Borbu sa lažnim vijestima je, u kilometarski dugom i diskretno romantičnom statusu, najavio i sam otac plave društvene mreže – Mark Zuckerberg, a tu su i Google inženjeri, koji sistemima pretrage rade na eliminaciji Internet obmana i podvala. No, kako neistine, lažne vijesti propagandne, a i satirične prirode, postoje otkad je svijeta i vijeka, ova takozvana borba odista djeluje kao Sizifovo kotrljanje kamena.



Dok oni kotrljaju svoje, na nama je da se konketujemo sa svijetom i ulogujemo na društvene mreže sa sviješću da je Internet manje-više kao i život, crno-bijeli svijet. Nije crno, a ni bijelo.
 
Bežična zona je siva. Na nama, korisnicima benefita globalne mreže, jeste da ne zaboravimo da, uz benefite, redovno dolaze i svojevrsni rizici.
 
I ne, Smart Office Coworking BL nije otvorio poslovnicu u Ilici, ali se iskreno nadamo da jesmo nešto dobro učinili - da smo vas barem na tren podsjetili na ono što svi mi odveć često zaboravimo.


Od Internet “laži” ne raste nos, ali ako ne budemo pažljivi…
mogla bi da naraste cijela generacija ljudi u zabludi.